Begin 2023 was er eens een niet zo ambitieus meisje dat twintig doelen opstelde. Ik ben nu al zeker dat ik ze niet alle twintig ga kunnen afstrepen, maar dat boeit me ook niet zo. Het lijstje zorgt ervoor dat mijn bucket list weer wat minder lang wordt, en dat ik meer water ga drinken en in het zwembad geraak want het moet van de lijst, snap je. Anyways, we zijn meer dan drie maanden verder dus ik vond het wel eens tijd voor een update.
Welke doelen heb ik al bereikt?
De Chocolate & Pateekes Week in Antwerpen
Ging ik heen met een vriendin en was heel gezellig. We scoorden o.a. een brownie (die mijn lief thuis opat terwijl ik even niet keek), koffie met een bokkenpootje, cookies van Cookiele, een brownie-bakmix en een zoete empanada. Goed excuus ook om nog eens langs te gaan bij Luddites, oranje wijn te drinken en twee boeken te kopen. Toffe dag!
Een workshop volgen
Ik volgde nog eens een Colruyt Academy Group-workshop met mijn mama, deze keer met wereldkeuken als thema. Ik vond deze iéts minder leuk dan de vorige, maar dat lag vooral een de lesgeefster die ik vrij betweterig vond. Ik snap dat die mensen je zoveel mogelijk willen meegeven, maar je volgt zo’n workshop ook vooral voor je plezier natuurlijk. Maar goed, dat was maar een klein minpuntje en we lieten het ook niet aan ons hart komen. Alles was echt héél lekker en de ravioli van courgette en tomaat en de poke bowl maakte ik thuis al eens opnieuw. We schreven ons ook in voor de tapasworkshop binnenkort!
3 nieuwe gezelschapsspelletjes spelen
Daar heeft het spelletjescafé dat ik vorige maand bezocht veel mee te maken. Mijn vriendinnen en ik testten er Stella, een leuke variant op Dixit, en Taco Cat Goat Cheese Pizza, een ‘Jungle Speed’-achtig spel. Het was de eerste keer dat ik naar zo’n café ging en ik wil snel nog eens terug, was zo tof! Verder speelde ik Patchwork (ik was enthousiast, mijn lief vond het niks) en werd Boonanza (net zoals elk nieuw spel dat ik uitprobeer) mijn nieuwe favoriete spel.
Met welke doelen ben ik bezig?
- Meer water drinken. Deze gaat met ups en downs, en dan bedoel ik vooral dat ik er op kantoor wel in slaag (want wandelingetjes naar de waterfontein zijn leuker dan werken) (also: er staat soms een gigantische pot snoep in de keuken, dus ik wil niet zeggen dat het eigenlijk snoep is dat me gezonder maakt, maar het is ook niet onwaar natuurlijk), en thuis niet. En aangezien een weekend twee dagen telt en ik twee dagen thuiswerk, is dat nog steeds gebuisd. Maar ik werk eraan!
- 15x gaan zwemmen. Hehehe. Het wordt een dubbeltje op z’n kant, maar ik geloof erin! Ik ben drie keer gaan zwemmen (en heb al twee keer voor een gesloten zwembad gestaan, dus het hadden er vijf kunnen zijn!), en nu ik mijn belachelijk dikke winterjas niet meer in zo’n belachelijk kleine locker moet proppen heb ik er alweer iéts meer zin in. Let’s go!
- 10 nieuwe restaurants bezoeken. As usual gaat dit aantal in omgekeerde evenredigheid met het aantal zwembeurten, maar het gaat al niet zo schandalig snel als vorig jaar. Voorlopig staat de teller op zeven, met als uitschieters Chez Gudule & Itaewon in Brussel, en Casa de las Tapas in Gent!
- 20 boeken uitlezen. Ik ben bezig in nr. 7, ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’.
- Een kookboek kopen én gebruiken. Ik heb dat van mijn favoriete food blogger, As Cooked by Ginger, op de kop kunnen tikken! Voorlopig heb ik er wel nog niks uit gemaakt, want de gerechten op haar blog spreken mij meer aan dan die uit haar boek haha. Maar ik moet het vast gewoon eens een kans geven, dus ik ga binnenkort wel eens aan de slag met het boek.
- 6x bakken, waarvan 3x iets nieuws. Ik bakte bananenbrood met chocola en walnoot & wortelcake, twee nieuwe receptjes!
- Een citytrip maken naar een nieuw land. Mijn tickets naar Wenen zijn geboekt!
- 20 nieuwe recepten uitproberen. Ik testte er al 10 uit so far en mijn keuken staat er nog.
- Minder eten verspillen. Dit gaat al een pak beter! Ik freestyle vaker en gooi half verlepte groenten in een recept waar die eigenlijk niet in horen, en meestal proef je dat niet óf wordt het recept nog eens beter ook. (Mijn lief gaat dit tegenspreken, ik heb dit jaar al minstens drie keer gehoord: ‘Ieuw, hier horen geen champignons in!!!’). Ik baseer mijn weekmenu ook vaker op welke groenten ik nog in huis heb van de week ervoor én we eten vaker restjes (ook al tot groot ongenoegen van mijn lief). Alleen brood moeten we nog vaak weggooien, dus ik moet er nog even een gewoonte van maken om telkens al een half brood in te vriezen.
- Mijn agenda opnieuw iets beter beheren. Er waren nog een paar drukke weken, maar dat waren dan allemaal dingen die ik niet echt kon verplaatsen (zoals een vastgelegde workshop, een liveshow van De Volksjury, een quiz en een babyborrel). En dan is dat even tandenbijten, maar zulke dingen zeg je natuurlijk niet zomaar af. Maar als het even kan probeer ik er wel op te letten om drukke weekends af te wisselen met chille weekdagen en omgekeerd. Ik word nog eens volwassen!
- De Koninklijke Serres en/of het Hallerbos bezoeken. Bijna kon ik beide afstrepen! Ik boekte tickets voor de Serres, maar toen kwam het voorstel om naar Wenen te gaan in datzelfde weekend, en tja. In het Hallerbos ga ik normaal gezien wel wandelen in mei, fingers crossed!
Voor welke doelen vrees ik?
- 5x naar de bioscoop. Dat is nog niet gelukt. Voorlopig wilde ik enkel graag naar ‘A Man Called Otto’, maar niemand wou er met me heen. En hoewel ik het echt to-taal niet erg vind om alleen in de cinema te zitten, mis ik dan toch de drive om te gaan of zo. Ik hoop op een paar goeie films in het cultureel centrum dit najaar!
- Nog eens naar een silent disco-feestje. Om de twee simpele redenen dat ik er geen meer in de buurt vind én dat ik niet in zo’n party mood zit haha.
- Mijn 6 minuten-dagboek bijhouden. Dit kreeg ik voor kerst en ik snap het want het lijkt echt iets voor mij, maar de invulling was me dus toch iets te zweverig en mindful en nope. Helaas!
Hoe zit het met jouw ‘goede voornemens’ van dit jaar?
Beeld: Unsplash / Ralph Kayden
Deze blogpost bevat affiliate links. You know the drill: als jij dan iets via die link koopt, krijg ik daar ook wat voor.
Oe mijn vent zou die brownie nog niet misschien durven te pakken, maar ik neem wel ook wat voor hem mee. Meestal moet zulk spul eerst op de foto. Klinkt wel lekker trouwens ik ga dat feestje in ANtwerpen eens opzoeken.
Ik had ‘m aangeboden om te proeven, en voor ik het wist, was ‘ie dus weg hahaha. Misverstandje. En ja, was leuk! Ik denk dat het elk jaar in februari/maart is.
Die ‘minder eten verspillen’ is bij mij ook onbewust een doel geworden voor dit jaar. Ik kijk ook naar wat er in mijn frigo is en ik kook vaak dezelfde dingen maar met een twist. Vorige week kocht ik zo’n groot pak met 9 kippenstukken (want véél goedkoper dan pakweg 2 stukken) en dan deden we eens wraps en gepaneerde kip en nog eens kip met curry. Het vergt wel wat denkwerk, maar we doen ons best. :p
Ik koop sowieso vaak vlees in promo en vries dat dan in. Goed bezig wij!